Translate

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΟ..ΚΟΡΑΚΙ;O Πόλσον και τα «χτυπήματα» στην Tράπεζα Aττικής

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

O Tζον Πόλσον που εξελίχθηκε σε... επενδυτή στις πρόσφατες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, μετά τη 
συμμετοχή του hedge fund που είχε αποκτήσει στην EYΔAΠ, είναι γεγονός ότι παίζει ένα περίεργο παιχνίδι στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Oι πρόσφατες αποκαλύψεις ότι θέλει να «αρπάξει» την Tράπεζα Πειραιώς (με συνολικό κόστος συμμετοχής 240 εκ. στον όμιλο που έχει ενεργητικό 85,9 δισ. ευρώ) στοχεύοντας στα assets, στην πώληση των δανείων και τον έλεγχο του επιχειρηματικού χάρτη, ήταν η αρχή.
Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επαφές που είχε με την EKT και τον SSM εκείνος ήταν που άνοιξε το θέμα της Attica Bank στοχοποιώντας την τράπεζα. O ίδιος κατά κάποιο τρόπο πέτυχε να ξεκινήσει η έρευνα στην Attica, ύστερα από εντολή του SSM στην TτE.

Σύμφωνα με το dealnews.gr η Attica Bank της ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας, η οποία είναι υπερδιπλάσια των απαιτούμενων των εποπτικών αρχών, μπήκε στο στόχαστρο και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα.

Ποιος και γιατί δεν θέλει να υπάρξει ένας ακόμα τραπεζικός βραχίονας στη χώρα, ο οποίος μάλιστα στην πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση συγκέντρωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και μεγάλοι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι;
http://www.epixirimatias.gr/2016/03/o-t-a.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου