Translate

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Τα 6 μικρότερα σπίτια του κόσμου

 Μικρά στο μάτι, μεγάλα στην ευρηματικότητα! Αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο έχουν καταφέρει να χωρέσουν σε ελάχιστα τετραγωνικά την καινοτομία και λειτουργικότητα που πολλά μεγάλα σπίτια θα ζήλευαν. Είναι τα μικρότερα σπίτια στον κόσμο και αποδεικνύουν ότι το μέγεθος δε μετράει στην αρχιτεκτονική...

Μικροσκοπικό σπίτι στο Τορόντο

Όταν ένας κατασκευαστής από το Τορόντο αποφάσισε να αξιοποιήσει το κενό που υπήρχε μεταξύ δύο κανονικού μεγέθους σπιτιών, δημιουργήθηκε αυτό το σπίτι μόλις 28 τετραγωνικών. Είναι ένα πλήρες σπίτι με σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτιο, ακόμα και εσωτερική αυλή.

Σπίτι κουτί στις ΗΠΑ

Μικροσκοπικό και κινούμενο, αυτό το σπίτι 14ων τετραγωνικών στην Ουάσινγκτον μοιάζει με σπιρτόκουτο. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον αφού τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια και πολύ φωτεινό λόγω των μεγάλων παραθύρων του.

Σπίτι-σκηνή στη Φινλανδία

Ο Φινλανδός αρχιτέκτονας Robin Falck κατασκεύασε μια εξοχική κατοικία αλλιώτικη από τις άλλες. Το φουτουριστικό αυτό σπίτι σε σχήμα Α θυμίζει σκηνή camping και είναι πλήρως φιλικό προς το περιβάλλον.

Σπίτι πάνω στο βράχο

Χτισμένο πάνω σε ένα μικρό βράχο στη μέση του ποταμού Δρίνου στη Σερβία, αυτό το μικροσκοπικό σπίτι κλέβει στις εντυπώσεις. Ανθεκτικό σαν πέτρα, στέκεται εκεί περισσότερα από 45 χρόνια, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του σέρβικου χειμώνα. Το σπίτι χρησιμοποιείται ως ιδιωτική εξοχική κατοικία.

Μικροσκοπικό σπίτι στη Βρετανία

Το κόκκινο σπιτάκι της φωτογραφίας ύψους μόλις 3ων μέτρων αποτελείται από 2 ορόφους και έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Guinness ως το μικρότερο σπίτι στη Βρετανία. Άνηκε σε ένα ψαρά, ο οποίος έμενε σε αυτό μέχρι που το συμβούλιο το ανακήρυξε ακατάλληλο για διαμονή και έκτοτε έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο.

Κινούμενο σπίτι στη Γερμανία

Έχει πάρει άξια τον τίτλο ενός από τα μικρότερα σπίτια στον κόσμο, με επιφάνεια μόλις 8 τετραγωνικών. Σχεδιάστηκε από 3 Γερμανούς φοιτητές αρχιτεκτονικής, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα κινούμενο σπίτι για ένα άτομο. Το εσωτερικό του έχει επένδυση φυσικού ξύλου που δημιουργεί την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

https://www.spitogatos.gr/blog/ta-6-mikrotera-spitia-toy-kosmoy

Spiti sto vraxo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου